Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Funcționarii de la Primăria Chișinău au fost instruiți vizavi de completarea declarației de interese personale și cu privire la venituri și proprietate

   2156

Reprezentanții Comisiei Naționale de Integritate au organizat astăzi un seminar de instruire pentru funcționarii publici din cadrul Primăriei municipiului Chișinău, pe tema "Completarea declarațiilor de interese personale și cu privire la venituri și proprietate".

Experții de la CNI s-au referit pas cu pas la rigorile privind completarea formularelor despre venituri și proprietate și respectiv cele despre interesele personale.

Conform Legii nr. 1264 din 19.07.2002, "Privind declararea şi controlul veniturilor şi al proprietăţii persoanelor cu funcţii de demnitate publică, judecătorilor, procurorilor, funcţionarilor publici şi a unor persoane cu funcţie de conducere", subiecți ai declarării veniturilor și proprietății sunt: persoanele care deţin funcţii de demnitate publică și personalul din cabinetul acestora, conducătorii și adjuncții acestora din cadrul instituțiilor publice subordonate organului central, întreprinderilor cu capital majoritar de stat, persoanele cu funcții de conducere și de control în instituțiile de învățământ și sănătate publică, funcționarii publici, inclusiv cei cu statut special etc.

Funcționarii publici sunt obligați prin lege să prezinte anual declarații privind veniturile acumulate împreună cu familia, proprietățile deținute, inclusiv veniturile provenite din străinătate; venitul obţinut din înstrăinarea sau deţinerea valorilor mobiliare şi a cotei-părţi în capitalul social al societăţilor comerciale, bunurile mobile, active financiare etc.

Declarațiile cu privire la venituri și proprietate și cele despre interese personale se depun anual, până la data de 31 martie. 

  

Direcţia Relaţii Publice,

Primăria mun. Chişinău