Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Protestul unioniștilor la București

Protestul unioniștilor la București

O manifestație de protest împotriva președintelui României Klaus Iohannis a avut loc ieri, 2o februarie, în Piața Universității din București. Unioniștii au protestat față de poziția exprimată de Klaus Iohannis, în ceea ce privește unirea României cu R. Moldova, scrie Agerpres.

Amintim că Klaus Iohannis a declarat, în cadrul întâlnirii cu Nicolae Timofti, că o posibilă unire a României cu R. Moldova poate fi discutată doar atunci când lucrurile vor fi stabile în cele două țări.

Mitingul a fost organizat de Platforma Unionistă „Acțiunea 2012” pentru a cere preşedintelui României, Klaus Iohannis, „un dialog decent cu societatea civilă” pe subiectul unirii cu R. Moldova.

George Simion, preşedintele platformei, a menționat că R. Moldovga poate obţine stabilitate, bunăstare şi integrare europeană doar alături de România.

„Ne dorim o altă atitudine din partea președintelui, să aibă aceleași declarații pe care le-a avut în campania electorală. E inadmisibil să declari una în timpul campaniei pentru a atrage voturi și după aceea, la un an de mandat, să te contrazici singur”, a subliniat George Simion.

Activistul a anunțat că un nou miting va fi organizat pe data de 24 februarie, în fața Palatului Cotroceni.