Premierul Italiei, acuzat de „şantaj politic” la nivel înalt

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Premierul italian Matteo Renzi „şantajează” politic Ungaria şi celelalte ţări membre ale Grupului de la Vişegrad (V4), cerând o reducere a fondurilor UE alocate acestora dacă nu acceptă sistemul cotelor obligatorii de distribuire a migranţilor, denunţă Guvernul de la Budapesta, relatează MTI.

Un purtător de cuvânt al Guvernului condus de către Victor Orban, Zoltan Kovacs, a reiterat vineri dimineaţa pentru postul public M1, poziţia „fermă” a Cehiei, Poloniei, Slovaciei şi Ungariei cu privire la respingerea acestui sistem de cote obligatorii, reacţionând astfel faţă de informaţii de presă cu privire la declaraţii ale premierului italian.

Aceasta nu este o soluţie pentru Europa, a apreciat el, îndemnând la adoptarea unor soluţii prezentate de către Grupul de la Vişegrad.

Politica în domeniul migraţiei urmată până acum a eşuat, pentru că nu poate fi implementată, a subliniat Kovacs.

Este în interesul tuturor statelor membre ale Uniunii Europene ca iniţiativele de până în prezent – ca acordul dintre UE şi Turcia în vederea opririi afluxului de migranţi şi îndemnarea Greciei să-şi îndeplinească obligaţiile în cadrul zonei Schengen să fie implementate, a adăugat purtătorul de cuvânt al Guvernului ungar.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...