Americanca s-a impus cu 6-3, 7-6, după o oră şi 51 de minute. A fost cea de-a 17-a victorie directă pe care liderul ierarhiei mondiale o reuşeşte în faţa rusoaicei, la a 19-a întâlnire directă.

Este de asemenea cel de-al 19-lea titlu de Grand Slam din cariera jucătoarei în vârstă de 33 de ani, al doilea consecutiv, după cel din 2014 de la US Open. Disputa de la Melbourne din acest an este prima după 11 ani când în finală se întâlnesc primele două jucătoare ale lumii.

Şarapova a învins-o ultima oară pe Serena acum 11 ani şi jumătate, aceasta fiind al 16-lea succes consecutiv al americancei. Unul pentru care a muncit din greu doar în setul secund, pe care şi l-a adjudecat la tie-break după ce a irosit o minge de meci la 5-4.

Este a treia finală de la Australian Open pe care cele două o dispută, Serena câştigându-le şi pe precedentele două, în 2005 şi 2007. Acum, punctul final a fost antologic. Serena a servit as, dar înainte să se bucure arbitra de scaun a indicat neţ. S-a repetat serviciul şi americanca a servit din nou as.