Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Pe plan international, in cursul diminetii va continua Consiliul European, care este adunarea sefilor de state sau de guverne din tarile comunitare de la Bruxelles.

Europa este confruntată cu două crize majore și la fel de grave, cărora nu li s-a găsit încă o soluție: criza refugiaților și riscul ieșirii Marii Britanii din UE, ceea ce ar precipita o reforma masiva a Uniunii Europene asa cum o cunoastem astazi.

Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a fost ieri la Baku, iar astazi ministrul sau de externe impreuna cu seful diplomatiei de la Baku se afla la Tbilisi.

Miine Natiunile Unite dedica ziua Justitiei Sociale, iar duminica este Ziua Internaţionala a Limbii Materne…

Din agenda zilei de la Chisinau sînt de notat două conferinte de presa: Centrul parteneriat pentru dezvoltare impreuna cu platforma pentru egalitate de gen va discuta cu presa despre cum fiecare femeie din Moldova pierde un venit anual de 7620 de lei, fata de aceiasi munca prestata de un barbat…

Centrul de inituative si monitorizare a autorităţii publice va discuta cu presa despre cum instantele de judecata zadarnicesc recuperarea creditelor acordate de BEM si Banca Socială…

XS
SM
MD
LG