Noua majoritate din CMC a decis: Moratoriu la construcţia de benzinării în Chişinău

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Majoritatea formată ad-hoc în Consiliul Municipal Chișinău continuă să voteze proiecte solicitate anterior de către cetățeni.

Joi, după ce a fost aprobat un proiect prin care se interzice construcția unor blocuri mai înalte de 12 metri în centrul Chișinău, cu votul unanim al consilierilor prezenți la ședință s-a decis și instituirea unui moratoriu la construcția benzinăriilor.

Consilierii de la PSRM, PPEM, PCRM, PN și PLDM au decis ca timp de un an să fie interzisă construcția stațiilor de alimentare în capitală.

Proiectul aparține consilierului independent Ion Ștefăniță, care a propus și o nouă schemă de amplasare a stațiilor PECO, întrucât cea existentă astăzi ar fi ineficientă.

„Se cere interzicerea construcțiilor pe spațiile verzi, în apropiere de blocurile de locuit și obiecte de patrimoniu. Exemplu este construcția de la Calea Ieșilor, amplasată la mai puțin de 50 de metri de un bloc de locuit”, a menționat consilierul.

În prezent în capitală există 217 benzinării, cu 95 mai multe decât prevede legislația. Totodată, alte câteva stații se află în proces de construcție.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...