În opinia separată publicată pe site-ul instituţiei, Răducanu notează că o parte dintre eşecurile înregistrate de CSJ urmează a fi puse pe seama preşedintelui instituţiei. Judecătoarea indică în acest sens mai multe cazuri, inclusiv examinarea de către CSM în 2012 a unei ordonanţe privind spălarea a 30 de milioane de dolari. 

„Preşedintele Curţii Supreme de Justiţie a participat la examinarea acestui caz în calitate de membru al CSM, dar nu a întreprins nicio acţiune de generalizare a practicii judiciare care ar fi dus la depistarea şi contracararea pe viitor a emiterii unor astfel de ordonanţe ilegale de spălare a banilor şi sancţionarea disciplinară a judecătorilor implicaţi în aceste cazuri. De asemenea, pe parcursul anilor 2014 - 2015, CSJ a fost implicată în diferite scandaluri mediatice privind emiterea de către unii judecători ai CSJ a unor hotărâri arbitrare, precum cazul Aroma Floris, fapt ce a diminuat încrederea publicului în activitatea CSJ ca instanţă judecătorească supremă”, se spune în hotărârea separată a magistratei.

Anterior, Mihai Poalelungi a declarat că nu se implică în dosarele ce nu-l vizează. 

Amintim că, acum o săptămână, CSM a votat pentru realegerea lui Poalelungi la şefia CSJ. Judecătorul nu a avut contracandidaţi. Numirea a avut loc pe fundalul unui protest la care au participat reprezentanţi ai societăţii civile şi ai unor partide extraparlamentare, care au încercat să împiedice promovarea judecătorului despre care spun că i-ar fi loial oligarhului Vladimir Plahotniuc. 

Un comentariu a fost făcut atunci şi de către ambasadorul SUA la Chişinău, care a scris pe o reţea de socializare următorul mesaj: „Concurs cu un singur candidat din interior? Aşa ar trebui să arate reforma sectorului judiciar?”. Şeful CSM a refuzat să comenteze reacţia diplomatului.