(STUDIU) Au fost dezvăluite secretele persoanelor care rămân suple toată viața

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O echipă de cercetători americani a dorit să afle cum reușesc unele persoane să își păstreze silueta toată viața fără să aibă un regim de viață deosebit și aparent fără efort. Ei au descoperit că abordarea cu plăcere a hranei, neasociată cu vreo vină, și pregătirea ei chiar de către consumator din produse de calitate se numără printre criteriile de succes.

Cercetătorii de la Cornell University au ținut sub observație 112 adulți care nu aveau niciun regim strict și rămâneau supli fără efort și un alt grup de 35 de persoane care țineau regimuri alimentare, se gândeau des la mâncare și știau exact ce mănâncă, mai ales în privința numărului de calorii.

Participanții, care s-au înscris voluntar la studiu, au răspuns unei serii de 92 de întrebări asupra regimului lor alimentar, practicării sportului și activității de zi cu zi. „Scopul nostru a fost să aflăm cele mai mărunte obiceiuri comportamentale ale celor care se străduiesc să slăbească sau să își mențină greutatea și ale celor care rămân supli aparent fără efort, pentru a înțelege diferența”, arată Brian Wansink, coautor al studiului și director al Cornell Food and Brand Lab.

După ce au comparat răspunsurile primite de la cele două grupuri, cercetătorii au constatat cu surprindere că oamenii supli în mod natural adoptă strategii care nu respectă recomandările obișnuite pentru slăbire sau menținerea greutății. Ei au observat că aceștia aleg alimente de bună calitate, gătesc singuri și dau atenție semnalelor lor corporale ca să își păstreze silueta. O altă constatare a fost că ei nu resping la fel de mult ca celălalt grup ideea de a mânca prea mult și au o abordare bazată pe plăcerea față de hrană și mesele din cursul zilei.

În ceea ce privește alimentația, răspunsurile la chestionare au arătat că 61% dintre participanții la studiu preferă carnea de pui, 35% mănâncă o salată la prânz, 65% consumă legume la cină și 33% nu beau alcool. Un procent de 7% sunt vegetarieni. La micul dejun, 31% mănâncă ouă și 51% includ în masa lor fructe și legume. Aceștia din urmă aleg fructe proaspete — 44% — sau fructe uscate — 21%. În privința băuturilor, 37% nu beau niciodată băuturi acidulate, 33% consumă băuturi light, iar 25%, băuturi îndulcite.

Studiul arată că modul de viață al persoanelor observate implică un loc important acordat sportului: 42% dintre ele fac sport de 5-7 ori pe săptămână, 27%, de 3-4 ori, iar 32%, de la 0 la 2 ori.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...