„Şi atunci se întâmplă două tragedii: statul achită din bugetul de stat vreo 700 de milioane de lei aiurea pentru dobândă bancară, în loc să meargă la pensii, iar agenţii economici, din cauza Guvernului sunt în incapacitate de a lua credite. Ce se va întâmpla cu agenţii economici, mă tem să spun? Vor fi distruşi”, a adăugat Veaceslav Ioniţă.
 
Şi agricultorii spun că vor fi distruşi de poverile fiscale prevăzute pentru 2015. „Noi, după ce a eşuat dialogul cu Guvernul, am mai avut o doză de speranţă că vom discuta în cadrul comisiei parlamentare şi conducerea Parlamentului ca să întreprindem ceva, mai ales la capitolul fondului de subvenţionare, dar ieri am primit lovitura de graţie. Dar mai are rost ceva noi să mai cerem sau trebuie să ne suim în tractoare şi să ne pornim spre Chişinău să cerem demisia la toată guvernare”, a subliniat preşedintele UniAgroProtect, Alexandru Slusari.

„Evident că asta o să ducă, cu timpul, la efecte pe tot eşichierul. Consider că Guvernul va alege calea de a devaloriza leul, nu are alternativă. Vom avea inflaţie, am trecut printr-un val şi o să mai trecem. Ne va afecta pe toţi”, a spus în context  expertul economic, Alexandru Zgardan.