Război și la fotbal între Turcia și Rusia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele de onoare al Federației ruse de fotbal, Viaceslav Koloskov, a acuzat UEFA după incidentele de la meciul Fenerbahce – Lokomotiv Moscova (2-0), el afirmând că echipele din cele două țări nu ar fi trebuit se se întâlnească în competițiile internaționale, scrie Agerpres.

În meciul de marți de la Istanbul, din turul șaisprezecimilor de finală ale Europa League, disputat în contextul tensiunilor dintre Turcia și Rusia, un jucător al lui Lokomotiv, Dmitri Tarasov, a afișat la finalul meciului un tricou cu imaginea președintelui rus Vladimir Putin.

Koloskov a declarat pentru agenția Interfax că a cerut ca echipele din Turcia și Rusia să nu joace între ele. „Șefii UEFA sunt cei responsabili, iar acum încearcă să facă scandal”, a spus el.

Koloskov a sugerat ca UEFA să se ocupe mai degrabă de fanii turci care au atacat autocarul lui Lokomotiv decât de tricoul lui Tarasov.

Înaintea meciului, suporterii lui Fenerbahce au aruncat cu sticle spre autocarul lui Lokomotiv, iar poliția a arestat trei suspecți, relatează presa turcă.

UEFA a anunțat miercuri că a deschis o procedură disciplinară împotriva lui Tarasov. Instanța europeană consideră foarte grav acest incident, precizând că politica nu-și are locul pe un stadion de fotbal.

Tot miercuri, clubul moscovit a indicat că nu-l va sancționa pe jucătorul său.

Relațiile dintre Rusia și Turcia s-au deteriorat după ce un bombardier rusesc Suhoi-24 a fost doborât de aviația turcă la sfârșitul lui noiembrie, în zona graniței turco-siriene.

După acest incident, Rusia a impus sancțiuni economice Turciei, iar o serie de evenimente sportive au fost anulate.

Turcia și Rusia sprijină tabere rivale în războiul civil din Siria.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...