„În ultimele trei luni, o intensificare a bombardamentelor şi raidurilor aeriene în sudul Siriei a provocat deplasarea masivă a civililor”, a declarat Edward Kallon, coordonatorul umanitar al Naţiunilor Unite din Iordania.

„Circa 70.000 de civili şi-au părăsit casele, mulţi deplasându-se pentru a doua sau a treia oară”, a precizat sursa, adăugând că 50.000 de oameni au rămas „fără adăpost în condiţii de iarnă dificile”.

ONU deplânge totodată degradarea serviciilor de bază din cauza raidurilor aeriene, amintind că cinci unităţi medicale au fost avariate în ultimele luni, devenind parţial sau complet inutilizabile.

Edward Kallon a precizat că ONU şi partenerii săi au livrat ajutor umanitar miilor de sinistraţi via frontierele iordaniene. 7.000 de copii şi 25.000 de adulţi au putut beneficia de acest ajutor care a constat în pături, haine de iarnă şi obiecte de uz casnic. Organizaţia Naţiunilor Unite a livrat de asemenea 25.000 de seturi de igienă şi alimente pentru 13.000 de persoane.

În războiul din Siria au murit circa 250.000 de persoane. Conform Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), mai mult de 1.000 de civili au murit în raidurile aviaţiei ruse de la începutul intervenţiei Rusiei în Siria pe 30 septembrie 2015.