Astfel, în Joia Mare, cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Mitropolit Vladimir, Preasfinţitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei, la Catedrala „Naşterea Domnului” a fost săvârşită Taina Sfântului Maslu.

Credincioşii prezenţi în sfântul locaş au fost miruiţi de şapte ori de către preoţi. Aceştia s-au rugat pentru sănătatea cea trupească şi sufletească.

După Sfântul Maslu, Vlădica Ioan dimpreună cu slujitorii prezenţi, a fost oficiat Liturghia Sfântului Vasile cel Mare, unită cu Vecernia.

Taina Sfântului Maslu este a şaptea Taină a Bisericii, instituită de însuş Mântuitorul. Când a trimis pe sfinţii apostoli la propovăduire, Isus le-a zis: „Celor ce vor crede, aceste semne vor urma: în numele Meu, demoni vor izgoni, peste cei bolnavi îşi vor pune mâinile si se vor face sănătoşi”.

Sfinţii apostoli au practicat Taina Sfântului Maslu chiar de la prima lor propovăduire : „Şi scoteau mulţi demoni şi ungeau cu untdelemn pe mulţi bolnavi şi-i vindecau”.
 
Sfântul Maslu poate fi primit nu numai o singură dată şi nici numai de cel aflat în pragul morţii, ci ori de câte ori credinciosul se simte îngreunat din cauza bolilor sau păcatelor.