Social

Poliţa de asigurare medicală rămâne la preţul de anul trecut

Pentru persoanele care cotizează din salariu în fondul asigurărilor medicale prima de asigurare va fi mai scumpă ca anul trecut, aceasta majorându-se de la 8 la 9%, urmând a fi achitată de angajaţi şi angajatori în cote egale, câte 4,5%.

Ministrul sănătăţii, Mircea Buga, a explicat decizia de a păstra la nivelul anului trecut prima de asigurare în sumă fixă prin faptul că multe persoane deja şi-au procurat poliţa la preţul de anul trecut, cât încă nu era aprobată noua lege a fondurilor obligatorii de asistenţă medicală pe 2015.

Termenul pentru procurarea poliţei în sumă fixă va fi prelungit cu 3 luni din data publicării legii în Monitorul Oficial. Proprietarii terenurilor agricole vor achita 25% din primă, adică 1014 lei. Pentru alte persoane care se asigură în mod individual este păstrată reducerea de 50% din preţul poliţiei.

În anul curent, Ministerul Sănătăţii preconizează să fie procurate prime de asigurare obligatorie de asistenţă medicală în sumă 103,6 mln lei, cu 9,5% mai mult decât în anul trecut, cu includerea a 54 de mii de persoane asigurate în mod individual, faţă de 48,8 mii în anul 2014.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *