19:28:27 19.04.2024
Stiri

Cum să vopsești ouăle de Paști FĂRĂ COLORANȚI! Poți obține culoarea roșie, verde sau galbenă

Știri 09.04.2015 16:15 Vizualizări2168 Autor: Ziarul National


Cum să vopsești ouăle de Paști FĂRĂ COLORANȚI! Poți obține culoarea roșie, verde sau galbenă www.agrofm.ro

Mulți dintre cei care nu tolerează anumite substanțe chimice din vopselele pentru ouă pledează pentru metodele naturiste, fără coloranți. Iată câteva idei în acest sens de la teotrandafir.com.

Ouă roșii. Pentru a vopsi ouăle în nuanță roșiatică folosește sfecla roșie. Chiar dacă nu vor fi la fel ca cele colorate cu vopsea din comerț, veți fi siguri că acestea nu vor conține chimicale sau alte substanțe care pot intra în ou în momentul fierberii. Ține minte că nuanța diferă de cantitatea de sfeclă folosită, așa că, dacă vrei ca aceasta să fie mai pronunțată, pune o cantitate mai mare din această rădăcinoasă în apa în care vei vopsi ouăle. Așadar, taie sfecla în cubulețe, pune-o la fiert și adaugă două linguri de oțet și una de sare. Lasă la fiert, apoi, când începe să clocotească, adaugă ouăle curățate de grăsime cu detergent și lasă-le la foc mic timp de 15 minute. Pentru o nuanță cât mai intensă, păstrează ouăle în zeamă peste noapte, la frigider.

Ouă galbene. Pentru această nuanță ai nevoie de 5 cepe mari (pentru 10 ouă), două linguri de oțet și jumătate de linguriță de sare. Pune totul la fiert, odată cu ouăle, preț de 15 minute.

Ouă verzi. În acest caz, culoarea poate fi obținută cu ceai verde. Vei avea nevoie de șapte pliculețe de ceai verde, pe care le vei fierbe în 600 ml apă și o lingură de oțet timp de 5 minute. Pune apoi ouăle și fierbe-le la foc mic 25 de minute. La fel ca în cazul sfeclei, dacă vrei o nuanță mai intensă, lasă ouăle colorate în zeama în care au fiert mai mult timp.

Ouă albastre. Poți obține o culoare minunată folosind varza roșie. Fierbe așadar o varză colorată, în doi litri de apă și trei linguri de oțet preț de jumătate de oră, apoi lasă puțin la răcit. Ouăle (fierte în prealabil) trebuie puse în zeamă atunci când aceasta nu este nici fierbinte, nici călduță, pe care le poți lăsa în lichidul respectiv peste noapte.

Ouă brune. Pentru această culoare vei avea nevoie de 5 plicuri de ceai negru, pe care le vei fierbe în 500 ml apă și o lingură de oțet timp de 5 minute. Adaugă ouăle și fierbe-le în jur de 25 de minute, la foc mic.

Nu uita că cele mai reușite ouă de Paști sunt acelea aduse de la țară, de culoare albă. Pentru a testa prospețimea ouălor, pune-le într-un vas cu apă, căci cele proaspete vor sta la fund.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md