Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul capitalei a verificat stadiul lucrărilor pe șantierul de reconstrucție a străzii Vasile Alecsandri

   2562

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a efectuat astăzi o inspecție pe șantierul de reconstrucție a străzii Vasile Alecsandri, care face parte din cadrul programului de reabilitare şi modernizare a infrastructurii rutiere a 3 străzi principale din în zona centrală a capitalei.

Edilul a fost însoţit de conducătorii subdiviziunilor de profil, pretorii de sector dar şi de antreprenorul şantierului. După cum au informat autorii proiectului, lucrările la acest obiectiv se desfășoară conform proiectului aprobat.   

Lucrările pe teren au demarat în luna februarie pe şantierul din str. Vasile Alecsandri, în perimetrul străzilor Albişoara şi Alexie Mateevici. Conform proiectului, volumul deplin de lucrări cuprinde reabilitarea carosabilului şi a trotuarelor, crearea locurilor de parcare şi modernizarea iluminatului stradal.

Valoarea totală a proiectului „Chişinău - Drumuri Urbane" este de 22 milioane euro şi prevede reabilitarea totală a 6 străzi principale şi secundare din Chişinău, cu lungimea totală de 14,3 km de drum. Primul Pachet de străzi cuprinde bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, bd. Constantin Negruzzi şi str. Vasile Alecsandri, iar Pachetul nr. 2 cuprinde străzile 31 August 1989, Alexandru cel Bun şi Tighina.

  
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău