Ex-deputatul Grigore Petrenco rămâne în arest! Decizia a înfuriat mulţimea adunată în faţa Judecătoriei Râşcani

Ex-deputatul Grigore Petrenco şi activiştii civici Mihai Amerberg și Pavel Grigorciuc rămân în arest în continuare, potrivit unei decizii a Judecătoriei sectorului Râșcani. Decizia a fost pronunţată pe fondul unor proteste masive organizate în faţa instanţei de judecată, organizate de susţinători lui Renato Usatîi şi reprezentanţi ai Platformei DA.

Astfel, după pronunțarea sentinței, protestatarii au scandat în sala de judecată mai multe slogane împotriva justiţiei corupte şi a omului de afaceri Vlad Plahotniuc,

Printre sloganele scandate au fost „Jos Plahotniuc”, „Rușine” și „Jos procurorii”.

La rândul său, Grigore Petrenco a făcut apel către comunitatea internațională să reacționeze, menționând că acest proces este politic.

Grigore Petrenco şi activiştii reţinuţi au fost scoşi din judecătorie de mâini şi picioare pentru că imediat după pronunţarea deciziei aceştia au refuzat să iasă din sală. Ulterior, după ce au fost urcaţi în maşina poliţiei, aceasta nu a putut să se mişte ceva timp, din cauza mulţimii adunate în jurul instanţei de judecată.

protest politie

De notat că protestatarii s-au adunat în faţa Judecătoriei la amiază, atunci când a început şedinţa de judecată. La protestul de astăzi poliţiştii au purtat pancarte, prin care le mulţumeau manifestanţilor că protestează paşnic.

1

Grigore Petrenco a fost reținut pe data de 6 septembrie în urma unui protest cu altercații în fața clădirii Procuraturii Generale. Atunci, protestatarii Grupului Petrenco au încercat să amenajeze un orășel de corturi în fața clădirii, însă au fost împiedicați de forțele de ordine.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.