Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Cinci persoane reţinute pentru şantaj…

Cinci persoane reţinute pentru şantaj şi estorcarea unei sume de 100.000 de lei

Oamenii legii au reţinut în flagrant cinci persoane, pretinse autorităţi criminale din Chişinău, Tiraspol şi Bender, în timp ce prin şantaj, estorcau de la un businessman moldovean 100.000 de lei.

Banii erau estorcați pentru aşa zisele „servicii” acordate pentru clarificarea unui conflict cu alt afacerist din regiunea transnistreană.

Suspecții au fost reținuți în Chișinău și fac parte din mai multe grupări criminale, inclusiv ai numitului „hoţ în lege” alias „Makena”, precum şi aşa zișilor „smotraşcie” din Tiraspol şi Bender.

Ca urmare a perchezițiilor, de la persoanele reţinute, polițiștii au ridicat două pistoale cu ţeavă ghintuită şi cartuşe pentru acestea, păstrate ilegal.

Toate cinci persoane au fost reţinute pe un termen de 72 ore şi în următoarele zile vor fi aduse în faţa instanţei pentru dispunerea arestării preventive.

Dacă vor fi găsiți vinovați suspecții riscă închisoare de la 13 la 15 ani.

Polițiștii întreprind măsuri speciale de investigaţii pentru identificarea locului aflării celorlalţi figuranţi ai cauzei penale, inclusiv care fac parte din grupări criminale transnaţionale care acţionează în regiunea transnistreană şi Federaţia Rusă.