13:31:50 24.04.2024
Stiri

REPORTAJ FOTO // Copiii au mers la deputați

Social 09.04.2015 13:25 Vizualizări1956 Autor: Daniela Hadei
REPORTAJ FOTO // Copiii au mers la deputați


Ouă încondeiate, iepurași, flori din hârtie și mărgele, iconițe, îngerași, tablouri și multe alte obiecte, confecționate special cu ocazia sărbătorilor de Paști, cu asta au venit astăzi în Parlamentul Republicii mai mulți copii din cadrul centrelor comunitare pentru copii și tineri din Chișinău.

„Centrele noastre sunt frecventate de copiii din familiile social-vulnerabile, copii orfani, copii cu dizabilități. În cadrul centrelor, copiii sunt încadrați în diferite activități și cercuri, după interesele fiecăruia. Practicăm diferite tehnici de lucru, iar astăzi am venit cu o expoziție pascală și așteptăm ca parlamentarii să procure lucrările copiilor. Cu banii obținuți, vom cumpăra alte materiale de lucru”, precizează Victoria Garabajiu, managerul Centrului pentru Copii și Tineri „Atland” din sectorul Râșcani.

Maricicăi îi place să cânte, să danseze, să deseneze, dar și să creeze adevărate opere din hârtie colorată.

„Îmi place să fac lucrări prin diferite tehnici, dar cel mai mult îmi plac cele din mărgele și quilling, tehnica răsucirii panglicilor de hârtie. Fac și acasă, și la școală, iar lucrările mele le dăruiesc părinților, rudelor, prietenilor. Astăzi am venit pentru a reprezenta centrul nostru și pentru a ne cunoaște toată lumea. Vrem să vindem câte ceva, să adunăm bani și să cumpărăm din nou materiale pentru a confecționa noi lucrări”, ne spune Maricica, în vârstă de 11 ani.

Maxim, în vârstă de 9 ani, și Nicoleta, în vârstă de 12 ani, frecventează cercul „Natura și Fantezia” din cadrul Centrului „Viitorul”.

Copiii au venit astăzi la Parlament pentru a-și prezenta lucrările. Deși erau plini de emoție, micuții și-au aranjat frumos toate compozițiile pascale, pe care le-au vândut cu drag.

„Avem ouă încondeiate, coșulețe. Le-am făcut cu ajutorul profesoarei. Noi facem astfel de lucrări la fiecare sărbătoare. Aici avem un copac decorativ, făcut din paste făinoase și ouă de prepeliță. Am lucrat mult timp la el, aproximativ o lună”, ne zic copiii, care de doi ani frecventează acest cerc.

„În cadrul centrului avem peste 300 de copii, iar în cercul pe care îl conduc vin mai mult de 90 de copii. Copiii sunt foarte activi, sârguincioși, atenți, ageri și creativi. Din acest considerent, ne străduim să mergem cu ei la diferite expoziții, ne-am bucurat că am fost invitați astăzi aici”, ne spune Maria Barica, conducătorul cercului „Natura și Fantezia” din cadrul Centrului „Viitorul”.

Prețurile pentru lucrările copiilor încep de la 10 lei și ajung până la 200 de lei, dar sunt și lucrări care nu au un preț fix, iar parlamentarii pot achita după propria dorință.




Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md