Cea mai reuşită comportare a avut-o Donior Islamov, lupte greco-romane, distins cu medalia de cea mai înaltă probă la categoria 59 de kilograme. În calea spre treapta superioară a podiumului de premiere discipolul antrenorului emerit al Republicii Moldova Mihai Cucu a repurtat patru victorii, inclusiv în partida semifinală, susţinută în compania colegului său din echipă naţională Victor Ciobanu, campion european la grupa de vârstă U 23, ediţia 2015.

În meciul final Donior Islamov s-a impus la puncte în faţa luptătorului ucrainean Evgheni Meagki, scor 8-2. Donior Islamov mai are în palmares medalia de bronz şi medalia de aur, cucerită în cadrul campionatelor mondiale universitare, devenind unul dintre pretendenţii reali la obţinerea unei foi de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Rio 2016.

La aceeaşi categorie de greutate pe locul trei s-a clasat Victor Ciobanu. În ultima zi a turneului de lupte greco-romane Igor Beşleaga a obţinut bronzul la categoria 75 kilograme. Celelalte două medalii de bronz le-au cucerit luptătorii de stil liber Andrei Perpeliţă, categoria 65 kilograme, şi Nicolae Ceban, categoria 97 de kilograme.

Comentând pentru olympic.md rezultatele înregistrate la turneul din capitala Ucrainei, antrenorul lotului naţional de lupte libere Ruslan Bodişteanu a recunoscut, că „nu toţi membrii echipei reprezentative au îndreptăţit aşteptările. S-a resimţit oboseala după participare la etapa finală a campionatului Germaniei. În timpul rămas până la disputarea celor trei turnee de calificare olimpică, sperăm să avem o susţinere financiară adecvată, care să ne permitem să realizăm planurile propuse şi anume obţinerea licenţelor olimpice”.

Turneul internaţional din oraşul Kiev, organizat după o pauză de doi ani, a reunit peste 280 de sportivi şi sportive din 21 de ţări ale lumii, inclusiv din SUA, Canada, Iran, Marea Britanie şi Brazilia, gazda apropiatelor Jocuri Olimpice de vară 2016.