Una dintre întâlniri a avut loc în satul Mândreşti. Membrii Platformei DA le-au spus localnicilor cum se desfăşoară procesul de colectare a semnăturilor pentru organizarea plebiscitului.

„Pot să mă mândresc că mândreştenii! Sunteţi locomotiva la colectarea semnăturilor. Mândreştiul şi Teleneştiul, sunteţi primul raion care a atins cifra de 20 de mii”, a menţionat Alexandru Slusari, unul dintre membrii Platformei.

Reprezentanţii Platformei DA i-au îndemnat pe participanţii la întrunire să nu fie indiferenţi faţă de soarta ţării, întrucât schimbările se pot face doar prin unirea eforturilor tuturor.

„Şase ani sub paravană europeană, noi am avut de-a face cu nişte tâlhari care, fără nicio jenă, fără nicio, nu ştiu ce să spun, nu au frică de Dumnezeu aceşti oameni, au făcut hoţii, au jupuit propriul popor. Încotro noi mergem? Treptat, treptat, sub conducerea acestui individ Plahotniuc, ultimele picături din viaţă se duc din ţara noastră”, a mai spus Slusari.

„Noi ne batem acum pentru schimbare. Nu ne batem pentru noi, dar pentru toată societatea”, a menţionat Andrei Năstase, preşedintele Consiliului Marii Adunări Naţionale.

La rândul lor, localnicii au spus că nu pot face faţă preţurilor majorate întrucât salariile şi pensiile sunt foarte mici. Ei îşi doresc un trai decent acasă şi cred că în Moldova sunt oameni care pot conduce ţara fără a se gândi la propriul buzunar.

Pe scenă au urcat şi interpreţii Stela Botez, Cătălin Josan şi Viorica Cheptănaru. 

O întâlnire asemănătoare a avut loc în oraşul Teleneşti. În cadrul evenimentului, o fetiţă a recitat o poezie sugestivă, care le-a dat flori celor prezenţi.

Potrivit organizatorilor, în raionul Teleneşti au fost colectate peste 20 de mii de semnături în sprijinul referendumului. 

„A fost o plăcere pentru mine să vin la Teleneşti, pentru că iată că este raionul fruntaş în colectarea semnăturilor pentru referendum. O umbră de pesimism există, dar oricum mai mare este hotărârea de a duce lucrurile pană la capăt. Sunt convins că aceşti oameni sunt hotăraţi şi vor lupta pentru schimbare”, a declarat jurnalistul Constantin Cheianu.

Participanţii la întâlnire au spus că sunt decişi să protesteze faţă de guvernarea care a adus ţara la faliment.