Un punct de colectare a semnăturilor a fost deschis în centrul satului Dubăsarii Vechi. Potrivit membrilor grupului de iniţiativă, mai mulţi locuitori ai satelor situate în stânga Nistrului au venit la Dubăsarii Vechi şi au spus că vor să semneze pentru organizarea referendumului de revizuire a legii supreme.

„Oamenii sunt foarte activi şi conştientizează faptul că avem nevoie de modificarea Constituţiei astfel încât preşedintele să fie ales de către întreg poporul. Este un lucru pentru care semnează aproape orice om, indiferent de apartenenţa lui politică, etnică şi religioasă. Este un lucru admirabil. Mă bucură faptul că au venit oameni din raioanele de est ale ţării şi ne-au solicitat să mergem şi în satele din stânga Nistrului să acumulăm semnături. Le-am promis că vom face acest lucru”, a declarat reprezentantul Platformei Demnitate şi Adevăr Vasile Năstase.

Un alt centru mobil de colectare a semnăturilor a fost inaugurat în satul Corjova.

„Credem că atunci când va semna toată ţara, vom prezenta toate acestea semnături guvernanţilor noştri, ei vor lua atitudine şi vor demisiona. Aceasta este o speranţă a noastră. În timpul care a mai rămas să putem să culegem numărul de semnături necesare în vederea petrecerii referendumului”, a menţionat şi Inga Grigoriu, membră a Platformei DA.

Astăzi au mai fost deschise centre de colectare a semnăturilor în satele Zaim şi Taraclia din raionul Căuşeni, în oraşele Anenii Noi, Sângerei şi Teleneşti, dar şi în mai multe localităţi din raionul Orhei. 

​Amintim că la protestul din 6 septembrie, organizat de Platforma Civică Demnitate şi Adevăr, manifestanţii au cerut alegerea şi demiterea şefului statului prin vot direct şi reducerea numărului deputaţilor de la 101 la 71. De asemenea, oamenii vor ca imunitatea parlamentară să fie limitată. Pentru iniţierea unui referendum de modificare a Constituţiei sunt necesare cel puţin 360 de mii de semnături pentru fiecare dintre cele patru chestiuni ale plebiscitului.