Barcelona, la 5 meciuri distanţă de egalarea unei borne istorice

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Barcelona este aproape să doboare un alt record deţinut de marea rivală, Real Madrid. Dacă nu vor pierde în următoarele 5 meciuri, „extratereştrii” vor depăşi borna istorică setată de gruparea blanco în sezonul 1988-1989.

Luis Enrique dispune la Barcelona de cea mai puternică echipă din istorie, idee creditată de tot mai mulţi specialişti. Asta în primul rând graţie tridentului ofensiv Messi-Neymar-Suarez, pentru care puţine defensive au găsit „antidotul”.

Deja actuala echipă a depăşit cea mai bună performanţă a formaţiei lui Guardiola, reuşind 29 de partide la rând fără eşec, iar acum vizează alte noi recorduri. Primul ar fi cel deţinut de Realul lui Ancelotti, care în sezonul 2013-2014 a reuşit o serie de 31 de meciuri fără înfrângere, însă obiectivul principal e doborârea unui record care părea că va dăinui peste timp.

În ediţia 1988-1989, sub comanda lui Leo Beenhakker, „La Quinta del Buitre” era de neînvins, reuşind să joace 34 de meciuri la rând fără a părăsi terenul cu capul plecat. Acum, în mai puţin de o lună, Barcelona poate seta un nou reper. Marea provocare pentru catalani va fi reprezentată de partida tur din optimile Ligii, cu Arsenal, în Spania fiind greu de crezut că cineva îi poate învinge.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...