Strategia Apple a fost foarte uşor de înţeles până acum câţiva ani, când a introdus modelul 5C, lansând, pentru prima dată, două telefoane în cadrul unui eveniment. De atunci, am văzut modele „Plus”, cu care ne-am obişnuit, dar anul acesta, Apple mai face o schimbare şi se pare că va lansa trei telefoane, două în toamnă şi unul acum.

Zvonuri despre un al treilea iPhone pentru 2016 auzim de ceva timp. Ar fi vorba despre iPhone 5se, un telefon cu display de 4 inch, menit să îi mulţumească pe cei pentru care display-urile de 4,5 şi 6 inch sunt mult prea mari.

iPhone 5se ar putea avea un aspect general precum cel folosit de Apple la iPhone 6 şi 6S. Nu lipseşte din ecuaţie nici senzorul TouchID introdus de compania americană odată cu lansarea iPhone 5S. În ceea ce priveşte restul specificaţiilor, iPhone 5se va avea puterea de procesare a unui iPhone 6. Va integra o cameră principală de 8MP şi una frontală de 1,2MP, împreună cu NFC pentru compatibilitatea cu Apple Pay. Nu va suporta interacţiunea prin 3D Touch, dar fanii Live Photos se vor bucura de includerea fotografiilor interactive, Live Photos.

Alături de acest smartphone, Apple ar urma să lanseze şi un nou iPad Air, dar despre acesta nu am auzit prea multe detalii. Noul iPad de 9,7 inci se pare că va fi inspirat din iPad Pro, incorporând un Smart Connector şi patru difuzoare în fiecare colţ. Prezenţa unui bliţ lângă camera principală este de asemenea foarte probabilă.

Evenimentul ar umra să aibă loc pe 15 martie, iar atunci vom afla totul despre noile gadgeturi ale gigantului din Cupertino.