Ultima oră

Unul dintre cei mai bogaţi politicieni a scos la vânzare un post TV

Bravo și cota de 50% în sales house-ul Alkasar Media Services, iar cei mai interesaţi de aceste active ar fi persoane apropiate de Partidul Socialiştilor.

Cât despre 100% din Analiticmedia-Grup, companie care este proprietarul postului TV7, aceasta nu ar fi de vânzare.

De ce vinde? Nu sunt perspective

„Am creat acest holding media, dar nu l-am extins în perioada în care am condus comisia parlamentară și m-am aflat la putere, spre deosebire de alți tovarăși care au cumpărat tot ce se putea”, a spus Chiril Lucinschi, în cadrul şedinţei Clubului internațional de presă „Rezonanța social”, potrivit noi.md.

Lucinschi a precizat că atunci când 10 ani în urmă a deschis să creeze postul& TV7, intenționa să-și organizeze proiectul într-o afacere, lansând ulterior TNT-Bravo şi sales house-ul Alkasar Media Services. Totodată el a explicat intenţia prin faptul că economia este în declin şi nu se văd perspective, mai ales în domeniul mass-media.

„Cel mai grav pentru televiziunea și jurnalistica noastră independentă constă în faptul că ele depind de stăpânii lor. Aceasta se explică prin aceea că piața de publicitate nu-ți oferă suficienți bani pentru a te simți independent. Dacă șefii alimentează televiziunea, ei stabilesc anumite sarcini în fața postului de televiziune și jurnaliști”, a menționat deputatul.

Potrivit lui Lucinschi chiar dacă vrea să vândă postul de televiziune și sales house-ul, el are „anumite principia”.

„Nu doresc să vând aceste afaceri persoanelor care vor acapara definitiv piața media și vor institui monopol. De aceea, nu accept aceste negocieri, chiar cu riscul de a fi în pierdere. Celelalte oferte care se referă în exclusivitate la continuarea acestui proiect în calitate de business le examinez”, a afirmat deputatul citat de Noi.md.

Lucinschi neagă că ar negocia cu Dodon

Fiind întrebat dacă cumpărătorul ar putea fi președintele Partidului Socialiștilor (sau o persoană afiliată), Lucinschi a răspuns categoric. „Nu negociez cu Igor Dodon despre vânzarea postului TNT-Bravo și compania Alkasar. Dar pe parcursul ultimilor doi ani mulți au manifestat interes față de aceasta”.

În acelaşi timp deputatul socialist Corneliu Furculiţă, proprietar al companiei Exclusiv Media, care controlează activele media afiliate socialiştilor a negat existenţa acestor intenţii, potrivit Newsmaker.

Deputatul Chiril Lucinschi deţine în prezent 100% din Analiticmedia-Grup, companie care este proprietarul postului TV7; 100% din Bravo TV SRL care deţine drepturile şi licenţa de emisie pentru postul de televiziune TNT Bravo şi 50% din casa de publicitate Alkasar Media Services.

Sursa: mold-street.com 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *