Preşedintele unei ţări spune stop sărbătorii de Ziua Îndrăgostiților

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Pakistanului, Mamnoon Hussain, le-a cerut tinerilor din această țară predominant musulmană să nu sărbătorească Ziua Îndrăgostiților, relatează AFP.

„Sărbătoarea de Sfântul Valentin nu are nici o legătură cu cultura noastră și ar trebui evitată”, a declarat președintele vineri seara la o întâlnire cu studenții, dedicată unui erou al independenței.

Declarațiile sale survin în contextul în care la Peshawar, capitala provinciei Khyber Pakhtunkhwa, consiliul local a votat în unanimitate o decizie care interzice Ziua Îndrăgostiților.

„O anumită parte a societății noastre vrea să impună cultura și valorile occidentale tineretului nostru prin Sfântul Valentin”, se arată în decizia propusă de un reprezentant al partidului islamist Jamaat-e-Islami.

De asemenea, poliția din districtul ultra-conservator Kohat, din aceeași provincie, a primit instrucțiuni să împiedice orice celebrare a Zilei Îndrăgostiților.

În pofida acestor interdicții, magazinele din Peshawar vând produse asociate acestei sărbători, cum ar fi ciocolata, a constatat un corespondent AFP.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...