15:31:53 23.04.2024
Stiri

PETIȚIE // Liberalul Mihai Ghimpu ar putea rămâne fără Ordinul ,,Steaua României”

Politică 13.02.2016 14:48 Vizualizări2990 Autor: Galina Munteanu


PETIȚIE // Liberalul Mihai Ghimpu ar putea rămâne fără Ordinul ,,Steaua României” infoprut.ro

Membrul Platformei Demnitate şi Adevăr, Dinu Plângău, a lansat un apel către preşedintele României Klaus Iohannis, prin care îi cere retragerea Ordinului „Steaua României” acordat anterior liberalului Mihai Ghimpu. De asemenea, acesta a lansată o petiţie online, prin care cere cetăţenilor să semneze pentru ca politicianului să-i fie retrasă distincţia.

Activistul a postat pe pagina sa de Facebook o scrisoare la adresa lui Klaus Iohannis, în care vorbeşte despre situaţia critică în care s-a pomenit R. Moldova.

,,Domnule Președinte, vă scrie unul dintre sutele de mii de români care sunt condamnați să trăiască într-un stat fără de lege, captiv și în care cele mai mari crime sunt ambalate în sloganele europene și românești.

În ultima perioadă, cetățenii R. Moldova au rămas fără Guvern, fără Parlament, fără justiție independentă, fără instituții publice care să lucreze în interesul cetățeanului, fără bănci, fără aeroport. Toate aceste instituții, mai mult de formă materială, există, nu au dispărut nicăieri, creînd aparențele unei `stabilități”, doar că stabilitatea asta este una dureroasă pentru cetățeni, iar interesul față de stat, demult nu mai este unul public, ci privat. În timp ce oamenii din Republica Moldova se îneacă în sărăcie, criminalitate și disperare, guvernarea de la Chișinău care este vinovată de ceea ce se întâmplă, continuă să mintă și să folosească imaginea Uniunii Europene și României pentru a-și justifica, accentuez, pentru a-și justifica crimele, ei nici măcar nu încearcă să ascundă furturile uriașe, delapidările, capturarea instituțiilor de stat, de parcă ar avea tot dreptul”, precizează în scrisoare activistul.

„Cunoscând poziția dură a președintelui meu față de cei care comit crime împotriva propriilor cetățeni, vă aduc la cunoștință că un deținător al Ordinului ,,Steaua României” este complice și autorul crizei sociale, economice și politice în care s-au pomenit sute de mii de români care locuiesc în Republica Moldova. Mihai Ghimpu a trădat nu doar propriul electorat pro-român, el a trădat România, el a trădat cauza națională, fapt pentru care nu merită să dețină cea mai înaltă distincție a statului român. Este absolut inadmisibil ca un deținător al acestei distincții să poarte numele de ,, Iuda” primit pentru meritele sale față de cetățenii rămași orfani în propriul stat. Acest om vede unionismul și sentimentele pro-românești prin a ataca orice protest sincer împotriva oligarhiei criminale din care face parte. Pentru Ghimpu, să spui că s-au furat miliarde din buzunarele poporului, înseamnă să reprezinți interesele Moscovei. Acest om vede integrarea europeană prin închiderea puținelor posturi de televiziune care-și mai permit să critice oligarhia de la putere și să spună adevărul despre dezmățul celor care au compromis procesul de integrare europeană în ultimii 6 ani. El consolidează instaurarea unei dictaturi criminale, făcând o coaliție în Parlamentul Republicii Moldova nu doar alături de comuniști, dar și la inițiativa lui Vlad Plahotniuc, unul dinte cei mai controversați oameni din întreaga Europă, care are legături directe cu mafia rusească, care a capturat instituțiile statului și le-a transformat în proprietate privată, fapt confirmat de către Secretarul General al Consiliului Europei, domnul Thorbjorn Jagland”, mai precizează Plângău în scrisoare.

Activistul îi cere preşedintelui României să meargă în popor și să discute cu românii din Basarabia, „nu doar cu politicienii mincinoși”. „,Să faceți ceea ce ați făcut și pe 8 noiembrie 2015, când ați mers să discutați cu proprii cetățeni. Noi, suntem la fel de români ca și cei din București. Ieșiți să discutați cu noi! Ascultați-ne! Ajutați-ne! Și retrageți Ordinul ,,Steaua României” de la cei care nu-l merită!”, conchide Dinu Plângău.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md