Totodată, preşedintele Consiliului Marii Adunări Naţionale afirmă că alegerea unui preşedinte independent trebuie să fie unul dintre cele mai importante scopuri ale societăţii, iar în cazul în care Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr nu va fi înregistrat, aceştia vor participa la alegeri în componenţa partidului „Forţa Poporului”, doar pentru a putea reprezenta interesele cetăţeanului simplu. „Alegerile trebuie să aibă loc nu mai târziu de toamna acestui an. Alegerile sunt o soluţie optimă pentru că 93% din populaţia ţării urăsc această guvernare”, a adăugat Andrei Năstase.

Pe lângă acestea liderul mişcării protestatare a subliniat, de asemenea, că în 2012 a fost ameninţat prin terţe persoane de Plahotniuc să-şi vadă de treabă, să nu-şi bage nasul în politică şi să nu facă nici un fel de declaraţii.

„Plahotniuc cu ajutorul media-holdingului său poate să distrugă o persoană. Dacă aţi avea vreun business prosper aţi deveni îndată ţinta lui Plahotniuc, ca şi multe ale persoane care au devenit victimele oligarhului. Dacă sistemul lui Plahotniuc va cădea vor ieşi la iveală foarte multe afaceri necurate”, a conchis Năstase.