Sârbul s-a impus în 5 seturi în faţa lui Wawrinka, iar primul dintre ele a stat sub semnul echilibrului. Djokovic a câştigat cu 7-6 (7-1), în 43 de minute, însă elveţianul a reuşit 4 aşi, la fel ca adversarul său. Wawrinka a contabilizat însă 15 erori neforţate, spre deosebire de cele 12 ale numărului 1 în clasamentul ATP.

Wawrinka şi-a adjudecat setul al doilea, cu 6-3, iar apoi Djokovic a revenit la conducere, 6-4, setul al treilea fiind de altfel şi cel mai lung al meciului (52 de minute).

Elveţianul nu a renunţat însă la luptă şi a împins semifinala de la Australian Open în set decisiv. A egalat scorul, 2-2, după ce a câştigat setul al patrulea cu 6-4. A urmat însă o cădere inexplicabilă a lui Wawrinka tocmai în cel mai importantă perioadă a meciului. Djokovic a câştigat categoric setul decisiv, 6-0, în doar 36 de minute.

Novak Djokovic se pregăteşte acum de finala cu Andy Murray, iar statistica îl dă favorit pe jucătorul sârb, care a câştigat ambele finale jucate împotriva scoţianului la Openul Australian. Scorul dintre cei doi în finalele de Grand Slam este 2-2, duminică, de la ora 10:30, urmând să de dispute a cincea întâlnire.

Pentru Novak Djokovic, finala cu Murray va fi a 15-a la un turneu de Grand Slam, a cincea la Melbourne. Sârbul a câştigat Australian Open în 2008, 2011, 2012 şi 2013.

În ceea ce îl priveşte pe Andy Murray, pentru acesta va fi a patra încercare de cucerire a trofeului, după ce a pierdut finalele din 2010, 2011 şi 2013. Pentru el, finala de duminică va fi a opta la un turneu de Grand Slam.

Djokovic şi Murray au mai fost adversari până în prezent de 23 de ori, sârbul impunându-se de 15 ori şi britanicul de opt ori. Ultima dată, cei doi s-au întâlnit în sferturile de finală ale turneului de la Paris, scor 7-5, 6-2 pentru Djokovic, care a şi câştigat trofeul.

  • 7 titluri de Grand Slam are Djokovic în palmares (4 la Australian Open) şi alte 7 finale pierdute
  • 15-8 este scorul meciurilor directe dintre Djokovic şi Murray, în favoarea sârbului
  • 2013 este anul în care Murray l-a învins ultima oară pe Djokovic, în finala de la Wimbledon