Detalii despre ajutorul umanitar oferit Republicii Moldova de România

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

România va acorda Republicii Moldova un ajutor umanitar constând în produse alimentare pentru persoanele social vulnerabile și în păcură pentru stațiile din Chișinău, care va fi folosită în cazul deconectării de la alimentarea cu gaze naturale, a anunțat vineri premierul Pavel Filip.

El a precizat că acest pachet umanitar, acordat de România în contextul crizei economice și sociale cu care se confruntă de mai mult timp Republica Moldova, este coordonat de un grup de lucru condus de vicepremierul Gheorghe Brega și că Ministerul Muncii și Protecției Sociale a identificat deja persoanele care vor beneficia de acest ajutor.

„Avem un grup de lucru care coordonează pachetul umanitar din partea României. Este vorba de produse alimentare pentru persoanele vulnerabile din punct de vedere social și o rezervă de păcură pentru stațiile din Chișinău, care va asigura căldură timp de o lună în cazul deconectării de la alimentara cu gaze naturale”, a spus Filip.

Acesta spune că Ministerul Muncii și Protecției Sociale a identificat deja persoanele care vor beneficia de acest ajutor, astfel, în în curând ajutorul oferit de Guvernul de la București va ajunge la oameni.

„Urmează distribuirea acestui ajutor umanitar. Au fost identificate persoane care au nevoie de acest ajutor în fiecare raion și întocmite liste. A rămas doar partea tehnică, adică distribuirea produselor”, a mai spus Filip.

De menționat că, după vizita efectuată la sfârșitul lunii ianuarie la București de către premierul Pavel Filip, premierul României, Dacian Cioloș, a prezentat o scrisoare adresată omologului său, în care sunt detaliate aspectele „cheie prin care autoritățile de la Chișinău vor reconfirma dorința de reformare a statului, permițând accesarea împrumutului acordat de către România” în valoare de 150 de milioane de euro.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...