Actualitate

Case de schimb valutar şi amanet, sparte de o grupare criminală

Preliminar valoarea pagubelor materiale se estimează la peste 3,5 milioane de lei.

Inspectoratul General al Poliţiei menţionează că din grupare fac parte 12 bărbaţi cu vârsta cuprinsă între 21 şi 37 de ani, locuitori ai raioanelor Comrat şi Ceadîr-Lunga. Opt dintre aceştia au fost reţinuţi, printre care şi liderul grupării. Celelalte patru persoane sunt cercetate în stare de libertate. Majoritatea dintre suspecţi au fost anterior judecaţi pentru infracţiuni grave – furt cu pătrundere, droguri, tâlhării, jafuri.

Poliţiştii au stabilit că bănuiţii acţionau pe timp de noapte. Aceştia sustrăgeau în circa 40 de secunde mijloace financiare, bijuterii şi dispăreau într-o direcţie necunoscută. Ca urmare a percheziţiilor, forţele de ordine au ridicat mijloace financiare, bunurile sustrase din casele de amanet, telefoane, cartele pentru telefon, bonuri de plată de la schimburi valutare, bijuterii din aur. De asemenea, oamenii legii au depistat cagule, mănuşi, telefoane mobile etc.

Bărbaţii sunt cercetaţi penal pentru furturi în proporţii deosebit de mari, iar dacă vinovăţia acestora va fi dovedită, suspecţii riscă pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 până la 12 ani.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *