08:30:30 29.03.2024
Stiri

FOTO Cum arată cea mai VIZITATĂ salină din România?

Știri 11.02.2016 19:03 Vizualizări4694 Autor: Ziarul National
FOTO Cum arată cea mai VIZITATĂ salină din România? nikonisti.ro


Numărul turiștilor care aleg să se relaxeze sau să se trateze în Salină Praid este în creștere, acest obiectiv ocupând primul loc în ce privește numărul de turiști, cei mai mulți fiind din România, Republica Moldova și Ungaria.

Însă în fiecare an coboară în subteran și vizitatori din țări arabe sau asiatice.

Datele statistice arată că cei mai mulți dintre turiști, respectiv aproximativ 300 de mii, au vizitat salina și au plecat în aceeași zi, în vreme ce aproape 265 de mii de persoane au stat cel puțin cinci zile, ceea ce înseamnă că au venit pentru tratament sau pentru a se bucura pentru mai mult timp de frumusețile din subteran.

Motivul pentru care numărul de turiști crește de la an la an este legat de faptul că tot mai multe persoane doresc să descopere Transilvania, dar și pentru că salină Praid oferă în fiecare an diverse facilități, atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Pentru a ajunge la Baza de tratament a Salinei Praid, turiștii sau pacienții parcurg cu autobuzul o distanță de 1 250 de metri, după care ajung la galeria de vizitare, unde au la dispoziție diverse posibilități de a-și petrece timpul liber.

În subteran este deschisă și o capelă ecumenică, unde se țin slujbe ortodoxe, reformate și catolice, dar și un mic muzeu cu istoricul salinei.

Începuturile Salinei Praid datează încă din epocă romană, în unele documente fiind amintite patru excavații de suprafața „tip amfiteatru”.




Sursa foto: Dragoș Asaftei / nikonisti.ro


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md