Ceea ce caracterizează aşa numita Zi a Îndrăgostiţilor sunt cadourile, motiv pentru care 53 % dintre femei nu ar accepta să fie private în ziua de 14 februarie de o atenţie care să reflecte dragostea pe care le-o poartă partenerii lor, notează un sondaj realizat de portalul de relaţii personale WalletHub.

Totuşi, 59,5 % sunt de părere că partenerul lor nu trebuie să cheltuiască prea mult şi ar putea cumpăra cadoul de la un magazin de solduri.

Cel mai greu va fi pentru femeile singure, dintre care 24 % optează să-şi cumpere singure cadoul, şi pentru iubitoarele de animale: una din cinci a mărturisit că vor cumpăra un cadou pentru animalul lor de companie.

Ziua de 14 februarie este o bună ocazie de a lua masa în oraş, a călători sau a face cadou bijuterii, bomboane şi flori care presupun o mare investiţie pentru cei care vor să sărbătorească cum se cuvine Sf. Valentin.

Totuşi, 45,2 % dintre adulţi nu îşi propun să îl sărbătorească pe Sf. Valentin. Pentru cei care vor să respecte tradiţia, cheltuielile se ridică la aproximativ 87,25 de dolari, dacă iau masa în oraş, şi la 286 de dolari, pentru o escapadă romantică la sfârşit de săptămână.

În total, cheltuielile prevăzute pentru 38,3 % dintre cei care afirmă că vor respecta tradiţia se ridică la 4,5 miliarde de dolari.

Florile şi bomboanele de ciocolată, alături de bijuterii, sunt alte simboluri pentru ziua de Sf. Valentin. WalletHub estimează că duminică, de Ziua Îndrăgostiţilor, se vor înregistra 14 milioane de cereri de mână.

De Sf. Valentin un rol la fel de important îl vor avea reţelele de socializare, având în vedere că 5 % din poveştile de dragoste încep „online”.