Socialiştii ameninţă cu proteste radicale, după un miting paşnic

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Protestatarii socialişti, adunaţi miercuri în faţa clădirii Guvernului, şi-au încheiat în cursul serii acţiunea, chiar dacă nu au reuşit să împiedice şedinţa cabinetului de miniştri, aşa cum îşi propuseseră. După miting, organizatorii au anunțat noi manifestații.

„Astăzi am blocat trei intrări din clădirea Guvernului. Miniștrii nelegitini ai Guvernului Filip au intrat pe ușa de serviciu, temându-se să se apropie de protestatari. Cu poliția la cheremul lor, miniștrii se tem să apară în fața oamenilor. Nu exclud că la următoarea ședință vom bloca toate intrările în Guvern. O să impunem miniștrii să se întâlnească cu propriul popor”, a scris liderul socialiștilor Igor Dodon pe o rețea de socializare.

Totodată, acesta nu exclude în timpul apropiat noi proteste, spunând că Guvernul condus de Pavel Filip nu are nevoie de un ultimatum de 30 de zile pentru a iniţia şi realiza reformele necesare care să asigure desfăşurarea alegerilor anticipate în toamna acestui an.

„Nu trebuie să acordăm termen de 30 de zile acestei guvernări. Ei trebuie să înțeleagă că la orice ședință zeci de mii de oameni vor veni să le ceară demisia. În curând, Parlamentul va trebui să se convoace în ședință, atunci 50, 100 de mii de oameni vor fi dornici să se întâlnească cu deputații din așa-numita majoritate parlamentară și să le explice că este timpul să dizolve Parlamentul și să înceapă pregătirile pentru alegeri parlamentare anticipate”, se mai arată în mesajul lui Dodon.

Săptămâna trecută, reprezentanţii societăţii civile au dat guvernului condus de Pavel Filip un ultimatum de 30 de zile pentru a iniţia şi realiza reformele necesare care să asigure desfăşurarea alegerilor anticipate în toamna acestui an. Socialiştii s-au disociat însă de aceste revendicări, insistând pe organizarea de alegeri anticipate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...