În şedinţa de guvern de miercuri, premierul a declarat că joi va fi depus un proiect legislativ ce prevede acordarea a patru licenţe naţionale. „Aceasta va crea posturi cu adevărat independente şi viabile din punct de vedere financiar”, a explicat Tsipras.

Reforma mediului audiovizual este una din promisiunile guvernului său, în condiţiile în care în Grecia operează în prezent mai mult de zece canale private, aflate într-o situaţie juridică incertă şi de opacitate financiară, alimentată de legăturile între mediile politice şi baronii mediatici.
Din 1989, când s-a pus capăt monopolului public, posturile private, deţinute în majoritate de mari grupuri petroliere şi de lucrări publice, funcţionează doar în baza unor licenţe provizorii.

Pentru noile licenţe va fi lansată o licitaţie internaţională.

Premierul Tsipras a încercat să asocieze opoziţia socialistă şi de dreapta la această reformă, invocând necesitatea tăierii legăturilor între clasa politică şi media.

El s-a lovit însă de refuzul celor două formaţiuni, care l-au acuzat că vrea să plaseze sectorul mediatic sub controlul guvernului.