14:43:02 25.04.2024
Stiri

ANUNȚ // Ce întreprinderi va scoate statul la privatizare prin tender internațional

Economie 10.02.2016 18:35 Vizualizări1446 Autor: Stela Mihailovici


ANUNȚ // Ce întreprinderi va scoate statul la privatizare prin tender internațional

Autoritățile R. Moldova intenționează să scoată la privatizare mai multe întreprinderi importante din sectorul energetic și industrial. Companiile „Tutun CTC”, „Barza Albă”, magazinul „UNIC” și RED-urile vor putea fi vândute, dar se vor rganiza tendere internaționale. Anunțul a fost făcut de ministrul Economiei, Octavian Calmâc, în cadrul unei întrevederi cu ambasadorii Germaniei, SUA și Poloniei acreditați în Republica Moldova.

Discuțiile au pornit după ce ambasadoarea Germaniei, Ulrike Knotz, s-a interesat de oportunitățile investiționale oferite de R. Moldova pentru antreprenorii germani și obiectele incluse în agenda de privatizare pentru anul curent. Octavian Calmâc a precizat că un sector pentru investiții rămâne a fi infrastructura energetică și termoelectrică.

Ambasadorul SUA, James Pettit, a vorbit despre situația social-economică din R. Moldova și impulsionarea cooperării comercial-economice cu SUA pe platforma comisiei interguvernamentale moldo-americane.

„Pentru impulsionarea comerțului exterior vom continua eliminarea barierelor tarifare și netarifare, încheiere unor noi acorduri de liber schimb, iar în cooperarea cu Federația Rusă și Ucraina vom negocia cu partea rusă reluarea exporturilor pe această piață”, a adpugat ministrul Economiei.

La întâlnirea cu ambasadorul Poloniei, Artur Michałski, oficialii au discutat despre organizarea comisiei interguvernamentale moldo-polone la Chișinău, în luna mai în cadrul căreia se va vorbi despre valorificarea creditului polonez în valoare de 100 de milioane de euro oferit R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md