Echipa pregătită de fostul jucător al lui Sheriff Tiraspol, Constantin Arbănaş, este lider în seria nord din Divizia B şi merge cu paşi siguri spre un nou trofeu.

Drumul formaţiei din nordul ţării a început după ce aceasta a câştigat campionatul raionului Sângerei, care permite ulterior evoluţia în a treia ligă valorică din Moldova. După aceasta, a urmat legitimarea echipei în Divizia B, pe care şi-a propus să o câştige pentru a promova în următorul eşalon. Invitat la emisiunea Ecoului Sportului, tehnicianul Constantin Arbănaş a vorbit despre apariţia acestei echipe şi despre obiectivele puse înaintea acestui sezon.

Atingerea obiectivelor propuse pare a fi doar o formalitate, în condiţiile în care la echipă evoluează jucători cu experienţă în Divizia Naţională cum ar fi: Alexandru Leu, Ştefan Caraulan, Petru Ojog sau Alexandru Maxim. Aceştia au ales să evolueze pentru Spicul deoarece nu au putut ajunge la o înţelegere cu alte cluburi din Diviza Naţională

În acest moment, Spicul nu poate să desfăşoare meciurile de acasă în localitatea Chişcăreni, din cauza lucrărilor de reconstrucţie a stadionului. Astfel băieţii lui Arbănaş îşi fac antrenamentele pe stadionul echipei Real Succes din Chişinău, iar meciurile de acasă le joacă pe arena contracandidatei, FC Sângerei.

În prezent, Spicul se află pe primul loc în seria nord din Divizia B cu 40 de puncte la activ, având un avantaj de 10 puncte în faţa contracandidatei FC Sângerei. În anul 2015, formaţia din nordul ţării a mai reuşit să câştige Cupa de Iarnă organizată în memoria academicianului Sergiu Rădăuţanu.