Adele se află pe primul loc al vânzărilor de discuri în 2015. Iată cine sunt următorii în top// VIDEO

Cântăreața britanică Adele, care a bătut recordurile cu ultimul său album intitulat “25” și, în special, cu cântecul “Hello”, este artistul care a vândut cele mai multe discuri din lume în anul 2015, potrivit Federației Internaționale a Industriei Fonografice (International Federation of the Phonographic Industry, IFPI), scrie agenția France Presse (AFP).

Adele câștigă acest titlu simbolic în condițiile în care albumul său a fost lansat abia la 20 noiembrie 2015. Primul album din ultimii patru ani şi al treilea din carieră, discul cântăreţii a bătut toate recordurile de vânzări în prima săptămână, în mai mare măsură în SUA decât în Marea Britanie.

Aceeaşi sursă precizează că acesta nu a fost difuzat pe site-urile de streaming muzical, o decizie rară în condiţiile în care streaming-ul este în plină expansiune.

Frances Moore, sirectorul executiv al IFPI a calificat preformanţa interpretei britanice drept una “fenomenală”.

Cel de-al doilea clasat în anul 2015 este tot un britanic, cântărețul Ed Sheeran, a cărui carieră s-a conturat în ultimii ani după apariția piesei sale “Thinking Out Loud”.

Tânăra interpretă americană Taylor Swift, care a câștigat titlul în 2014, s-a situat anul trecut pe locul al treilea al acestui clasament.

Canadianul Justin Bieber este al patrulea clasat după lansarea albumului său “Purpose”, în noiembrie 2015. Pe locul al cincilea se află trupa britanică “One Direction”.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.