Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.02.2016

Președintele Timofti a avut o întrevedere cu Raportorul PE pentru Republica Moldova

Președintele Timofti a avut o întrevedere cu Raportorul PE pentru Republica Moldova

Președintele Republicii Moldova, domnul Nicolae Timofti l-a primit astăzi, 9 februarie a.c. pe Raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, domnul Petras Austrevicius, aflat într-o vizită de documentare în țara noastră.

Europarlamentarul lituanian a comunicat că Uniunea Europeană va continua să sprijine Republica Moldova, cu condiția ca rezultatele implementării agendei pro-europene să fie vizibile în perioada următoare. „Uniunea Europeană va urmări îndeaproape măsurile anticorupție aplicate, avansarea reformelor în sistemul juridic și cel financiar bancar. Așteptăm vizita misiunii Fondului Monetar Internațional în Republica Moldova pentru ca să generăm, ulterior, acțiuni din partea instituțiilor europene.”, a declarat Petras Austrevicius.

Președintele Timofti a spus că trebuie dezrădăcinate relele practici folosite în Republica Moldova, și că Uniunea Europeană poate ajuta țara noastră în acest sens.

Șeful statului a declarat că Republica Moldova trebuie să urmeze exemplul României în aplicarea programului de asociere și integrare europeană. „Voi discuta la București, cu ocazia vizitei oficiale pe care urmează să o întreprind, posibilitățile de a fortifica colaborarea noastră pe domenii care vor impulsiona avansarea Republicii Moldova pe calea integrării europene”, a spus Nicolae Timofti, anunță Serviciul de presă al Președinției Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus