05:41:44 20.04.2024
Stiri

Raportorul Parlamentului European pentru R. Moldova, despre OLIGARHII moldoveni: „Voi aveți democrație...”

Politică 09.02.2016 17:16 Vizualizări1564 Autor: Ziarul National
Raportorul Parlamentului European pentru R. Moldova, despre OLIGARHII moldoveni: „Voi aveți democrație...”


Eurodeputatul lituanian Petras Austrevicius, raportor al Parlamentului European pentru R. Moldova, susține că UE așteaptă de la R. Moldova un plan concret de acțiuni pentru implementarea Acordului de asociere, cu stabilirea unor date limită.

„Așteptăm de la coaliție rezultate concrete. Nu cuvinte, ci fapte. Partidele sunt un element important al democrației, dar politicienii trebuie să lucreze pentru viitorul țării, ei nu pot schimba jocul. R. Moldova trebuie să facă pe viitor schimbări foarte concrete în sectorul bancar, anticorupție, reforme economice, depolitizare”, a declarat europarlamentarul după întrevederea avută astăzi, la Chișinău, cu președintele republicii, Nicolae Timofti.

Întrebat despre oligarhii din R. Moldova, Austrevicius a declarat că știe că în R. Moldova există oligarhi, dar ei sunt și în alte state. „Voi aveți democrație care este mai puternică decât orice oligarh de pe lume”, a punctat politicianul.

Europarlamentarul a transmis un mesaj autorităților de la Chișinău: „Mesajul meu este să nu așteptați mult cu reformele”.

Tot astăzi, Petras Austrevicius a avut întrevederi cu reprezentanții fracțiunilor parlamentare.

„Domnul raportor ne-a comunicat că R. Moldova va fi în continuare monitorizată, iar dacă până acum a primit asistență, de acum în acolo asistența îi va fi acordată în funcție de rezultatele pe care le va înregistra”, a declarat vicepreședinta Parlamentului, Liliana Palihovici, după întrevederea cu eurodeputatul.

Președintele fracțiunii liberale, Mihai Ghimpu, a informat, după discuțiile cu raportorul Parlamentului European, că acum se impun mai multe acțiuni pentru tragerea la răspundere a tuturor celor care se fac vinovați de furtul miliardului din sistemul bancar.

„Dacă ei nu vor să-și recunoască vina, ne va ajuta cel de-al doilea raport (al Kroll) care trebuie să vină. Fiecare trebuie să poarte răspundere pentru ilegalități”, a mai spus Ghimpu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md