Valentin Dolganiuc a mai menţionat că există mai multe modalităţi de a faci un show pentru ca să uităm de problemele serioase din ţară. Expertul a mai specificat o altă motivaţie al show-ului şi anume faptul că clasa politică tinde să arate Uniunii Europene că în Moldova a început acest flagel pe nume lupta cu corupţia. Toate celelalte percheziţii şi descinderi nu au finalizat cu nimic, au fost folosite doar ca nişte dosare de presiune asupra oponenţilor politici. Se doreşte strangularea nu a partidului politic, cât a lui Vladimir Filat, a conchis Dolganiuc

În aceeaşi ordine de idei,Alexei Tulbure a declarat că „încercările de a sustrage atenţia publică de la adevăratele crime comise de capii regimului de astăzi, de capii hoţiei şi corupţiei şi mă refer la acest jaf de la BEM, aceste iniţiative antieuropene de a introduce cenzura în Republica Moldova, mă refer la proiectul bugetului, în care se conţin prevederi absolut neverosimile. Aceste descinderi a Centrului bat nu în vârful piramidei corupţionale, dar mai jos. Atât timp cât nu vor fi traşi la răspundere cei care sunt organizatorii şi beneficiarii principali ai acestui sistem corupt atât timp aceste acţiuni vor semăna a imitarea luptei cu corupţia”.

Totodată, Alexei Tulbure a menţionat că se doreşte sustragerea atenţiei şi de la eventuala decizie a Guvernului privind asumarea răspunderii în faţa Parlamentului pentru adoptarea proiectelor de lege privind bugetul şi politica bugetar-fiscală.

De asemenea, analistul a menţionat că situaţia miroase a „uzurpare a puterii”, iar propunerile formulate de Ministerul Finanţelor nu vor trece la Parlament. Expertul a mai declarat că adoptarea bugetului prin asumarea de răspundere a Guvernului este pur şi simplu inacceptabilă şi la limita legalităţii.

„Aceştia au intenţia să ascundă propriile hoţii, să ascundă acele mecanisme de jefuire a propriului popor, care au fost introduse în acest proiect de buget”, a subliniat Tulbure.

În replică, şefa Serviciului de presă al CNA a declarat că instituţia nu comentează asemenea afirmaţii şi că CNA îşi îndeplineşte atribuţiile potrivit legii.