13:24:52 24.04.2024
Stiri

Cei mai CHIULANGII deputați în 2015. Un democrat conduce topul

Politică 08.02.2016 20:01 Vizualizări1361 Autor: Stela Mihailovici
Cei mai CHIULANGII deputați în 2015. Un democrat conduce topul


Deputații din fracțiunea Partidului Socialiștilor au lipsit cel mai des de la şedinţele Parlamentului pe parcursul anului 2015, arată datele unui raport plasat pe site-ul Legislativului. În total, socialiștii au înregistrat 99 de absențe, 20 dintre care au fost nemotivate. La polul opus sunt deputații din Partidul Liberal cu 38 de absențe.

Cel mai chiulangiu deputat a fost democratul Nicolae Dudoglo, care a lipsit de la 19 ședințe, majoritatea dintre ele s-au desfășurat în perioada în care politicianul era implicat în campania electorală din Găgăuzia.

Deputatului liberal-democrat Vlad Filat i-au trecut în registru 12 absențe, dar funcționarii Parlamentului au indicat că 11 ar fi nemotivate, chiar dacă politicianului i-a fost retrasă imunitatea.

Socialista Zinaida Greceanîi este pe locul trei în topul chiulangiilor cu 11 absențe. În două cazuri, deputata se afla în deplasări, iar de nouă ori a scris cereri pentru a nu participa la ședințele Legislativului. Greceanîi este urmată de colegul său de fracțiune, Oleg Sava, care a avut zece absențe, patru dintre care au fost nemotivate.

Deputații fracțiunii comuniștilor au înregistrat în total 60 de absențe, 13 dintre care au fost nemotivate. Violeta Ivanov, Anatolie Zagorodnîi și Vladimir Voronin au avut câte șase absențe, ultimul lipsind de trei ori nemotivat.

Chiar dacă a fost deputat doar în prima jumătate a anului trecut, democratul Vladimir Plahotniuc a înregistrat nouă absențe, trei dintre care au fost nemotivate.

Liberal-democratul Valeriu Ghilețchi nu a participat la șapte ședințe anul trecut, dar în șase cazuri se afla în deplasări.

Din fracțiunea Partidului Liberal, cei mai chiulangii au fost Mihai Ghimpu și Corina Fusu, care în prezent ocupă funcția de ministru al Educației. Ambii au avut câte cinci absențe, dar toate au fost în bază de cereri, deplasări sau concedii medicale. Liberalul Iurie Dârda a lipsit de două ori nemotivat, iar ex-deputatul Anatolie Șalaru, actual ministru al Apărării a fost unicul ales care a lipsit o dată de la ședința Parlamentului pentru că se afla în concediu fără plată.

Deputații neafiliații au înregistrat împreună 22 de absențe. Iurie Leancă și Eugen Carpov au avut câte trei, iar Lidia Lupu a lipsit nemotivat de două ori.

Același raport mai arată că, pe parcursul anului 2015, deputații au adoptat 245 de acte legislative, cele mai multe fiind legi organice. Dintre acestea, 68 de inițiative au fost de modificare și completare a legislației.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md