Igor Dodon avertizează: Socialiștii vor înainta moțiune de cenzură împotriva Guvernului Gaburici!

Deputații socialiști sunt gata să depună moțiune de cenzură împotriva Guvernului, dacă Guvernul își va asuma răspunderea în fața Parlamentului pentru proiectul bugetului de stat și proiectul politicii bugetar fiscale.

„Declar oficial: dacă Guvernul Gaburici îşi va asuma responsabilitatea faţă de Parlament pe proiectele de legi ce prevăd politica fiscala şi bugetul pentru anul 2015 – Socialiştii vor cere demisia prin Moţiune de Cenzură (proiectul deja e pregătit)!”, a anunţat pe pagina sa de facebook liderul Partidului Socialiştilor Igor Dodon.

Tot astăzi, Igor Dodon a menţionat la o conferinţă de presă că, dispune de informaţii, potrivit cărora, Guvernul va încerca astăzi să-și asume răspunderea în fața Parlamentului pentru proiectul bugetului de stat pentru 2015 și proiectul politicii bugetar fiscale.

Drept argument în favoarea acestei ipoteze, în opinia lui Igor Dodon, ar fi că cele două proiecte nu au fost prezentate spre examinare în Parlament. “Ei vor să-şi asume responsabilitatea în faţa Parlamentului pentru cele trei bugete şi politica fiscală. Această smecherie vor să o faca astăzi, la şedinţa Guvernului. Aşa “bespridel”  niciodată nu a mai fost”, s-a revoltat la conferinţa de presă Igor Dodon.

Totusi, chiar dacă socialistii vor înainta moţiune în Parlament, aceasta trebuie să fie susţinută de cel puţin 51 de parlamentari.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.