07:46:34 29.03.2024
Stiri

EXCLUSIV // Care sunt licitațiile „ARANJATE” din domeniul sănătății, cercetate de CNA

Anticorupție 08.04.2015 17:06 Vizualizări5214 Autor: Mariana Rață
EXCLUSIV // Care sunt licitațiile „ARANJATE” din domeniul sănătății, cercetate de CNA facebook.com


Tudor Ceaicovschi, omul de afaceri reținut astăzi de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) în dosarul privind achizițiile publice de utilaje medicale, a câștigat în ultimul un an și jumătate peste o sută de licitații pentru asigurarea instituțiilor medicale din republică cu utilaje și echipamente medicale.

Ceaicovschi, acuzat că ar fi oferit mită mai multor conducători de spitale și factori de decizie din cadrul Agenției Medicamentului, Agenției Achiziții Publice și Ministerului Sănătății, este fondator și administrator al firmei „GBG MLD”.

CITIȚI ȘI DETALII despre perchezițiile de azi ale CNA: 21 de bănuiți, 16 reținuți și un prejudiciu de 2,7 milioane de lei

Numai în anul trecut și în primele trei luni ale anului curent, compania a câștigat 20 de licitații publice pentru vânzarea reactivelor de laborator, a utilajului și echipamentului medical.

Cel mai valoros contract, de peste zece milioane de lei, a fost semnat de „GMG MLD” în septembrie 2014 cu Centrul Republican de Diagnosticare Medicală. În schimbul acestor bani, firma se angaja să livreze instituției medicale reactive și consumabile.

La scurt timp după semnarea contractului, CNA a pornit urmărirea penală în acest caz.

CITIȚI ȘI FOTO // Reacția unui suspect reținut de CNA: „Am ascuns vreo 300 de milioane”

În afară de această firmă, Ceaicovschi a semnat mai multe contracte cu instituțiile medicale din republică și prin intermediul firmei care o are în calitate de fondator pe soția sa, Zinovia Ceaicovschi, „Intermed”. Ultima a obținut de la începutul anului trecut și până în prezent circa 40 de contracte de livrare a utilajelor și echipamentelor medicale.

Cele mai scumpe contracte, de peste două milioane de lei fiecare, au fost semnate cu Spitalul raional Taraclia și cu Centrul de sănătate din Cahul.

Precizăm că firma „GMG MLD” a fost implicată și în anul 2008 în scandaluri legate de licitațiile pentru achiziționarea echipamentelor medicale.





Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md