(VIDEO) Alejandro Inarritu, cel mai bun regizor în viziunea Sindicatului regizorilor americani

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Regizorul mexican Alejandro G. Inarritu a obținut sâmbătă principalul premiu al galei Sindicatului regizorilor americani (Directors Guild of America Awards – DGA) cu pelicula sa „The Revenant”, reușind astfel o dublă istorică după succesul obținut cu „Birdman” în 2015 și confirmând totodată poziția de favorit la premiile Oscar din acest an, scrie AFP.

Inarritu, 52 de ani, a fost din nou încoronat cel mai bun regizor în timpul galei DGA, un barometru elocvent pentru premiile Oscar, cu trei săptămâni înainte de acordarea prestigioaselor statuete ale Academiei americane de film. Mexicanul devine astfel primul regizor care se impune doi ani la rând în cadrul premiilor Sindicatului regizorilor americani.

Leonardo DiCaprio, interpretul personajului Hugh Glass în pelicula „The Revenant”, a obținut pentru acest rol premiul pentru cel mai bun actor la gala Sindicatului actorilor americani (SAG Awards). Filmul a fost recompensat în acest an cu trei Globuri de Aur — pentru cel mai bun regizor, cel mai bun actor într-un film dramatic și cel mai bun film dramatic.

„Sunt emoționat, sunt extrem de norocos și mai mult decât atât sunt extrem de recunoscător”, a declarat Inarritu în fața celorlalți regizori și invitați prezenți la gala găzduită de hotelul Hyatt Regency Century Plaza din Los Angeles. Regizorul mexican, foarte emoționat în momentul primirii premiului, a adus un omagiu tatălui său, care a murit în urmă cu doi ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...