icon

Chiril Gaburici va efectua o vizită în Republica Polonă

08-04-2015 13:52
783

Invitaţia i-a fost lansată Prim-minstrului Chiril Gaburici în cadrul întrevederii de astăzi cu Ambasadorul Poloniei la Chișinău, Artur Michalski. Șeful Executivului a acceptat invitația omologului său polonez, Ewa Kopacz, de a efectua o vizită în Republica Polonă, în luna mai curent.

 

Oficialii au discutat despre evoluțiile social-economice din țara noastră, situația regională și agenda europeană a Republicii Moldova. În context, Prim-ministrul a menționat că Polonia este un partener important pentru Republica Moldova și un promotor activ în procesul de modernizare și apropiere de standardele europene.

 

„Mesajul Guvernului pe care îl conduc este același, ca Republica Moldova să facă parte din marea familie europeană. Eu și echipa mea ne-am asumat angajamentul de a accelera reformele, astfel încât beneficiile acestora să fie resimțite cât mai curând de către cetățeni”,  a precizat Premierul.

 

Chiril Gaburici s-a referit și la obiectivele prioritare de pe agenda Guvernului, cum sunt: reforma justiției, creșterea economică și stabilitatea în sistemul financiar-bancar. „Suntem deschiși pentru investiții străine, dar înțelegem foarte bine că pentru a face atractiv mediul de afaceri din Republica Moldova, trebuie să realizăm reformele structurale propuse. Lucrăm intensiv pe acest segment, iar recomandările partenerilor externi sunt foarte importante”, a conchis Prim-ministrul.

 

Totodată, părțile s-au referit la subiectul creditului oferit de Guvernul Poloniei,  în valoare de 100 milioane de euro, destinat dezvoltării sectorului agro-industrial al Republicii Moldova, debursarea căruia va începe în timpul apropiat.

 

Artur Michalski a declarat că Polonia este dispusă să amplifice suportul polonez în mai multe domenii de interes comun, inclusiv pentru avansarea parcursului european al Republicii Moldova.

Agenda publică

Martie 2024

L M M J V S D
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31