MAE român recomandă Moscovei o mai bună documentare, după ce a învinuit România că încearcă să rescrie istoria

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Purtătorul de cuvânt a MAE rus a declarat că la Bucureşti se încearcă rescrierea istoriei în privinţa celui de-al Doilea Război Mondial şi a lansat un atac voalat la contribuţia românească din timpul conflagraţiei. „Ne amintim bine de partea cui a luptat armata română”, spune Maria Zaharova. În replică, ministerul de Externe al României respinge aluziile oficialului rus şi recomandă Moscovei o mai bună documentare.

„Am luat notă cu surprindere de afirmaţiile purtătorului de cuvânt al MAE rus. (…) Este regretabil şi straniu modul în care sunt amestecate, în confuzie, evenimente şi informaţii publice printr-un mesaj al cărui scop este dificil de înţeles. Suntem dezamăgiți de informarea deformată”, se arată într-un comunicat al MAE de la București.

Reacţia MAE român vine după postarea de joi de pe site-ul ministerului de Externe de la Moscova.

„Am luat notă cu îngrijorare tendinţa crescândă şi eforturile României de a rescrie evenimentele din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. (…) Având în vedere că aniversăm zilele acestea capitularea naziştilor la Stalingrad, ne amintim foarte bine de partea cui a luptat armata română”, a spus Maria Zaharova.

Motivul nemulțumirii îl reprezinta „modestia” evenimentelor cu ocazia Zilei Internaționale a Comemorării Holocaustului, organizată în București.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...