George Simion: MAI se încurcă în minciuni. Să vedem cât de pro-european este Guvernul Filip

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul unionist George Simion, are din nou interdicție de intrare pe teritoriul Republicii Moldova. Acesta spune că Ministerul de Interne de la Chișinău se „încurcă în minciuni privind abuzul comis”.

Simion a anunțat pe pagina sa de Facebook că noua interdicție a fost pusă pe 6 ianuarie curent. Totodată, acesta spune că Ministerul de Interne de la Chișinău se încurcă în detalii pe acest caz.

„Ministerul de Interne de la Chișinău se încurcă în minciuni privind abuzul comis. Ați văzut video din vamă cu polițistul, acuma ei zic de un proces care a fost pe 30 noiembrie. Țeapă: eu am fost și în decembrie și în ianuarie de mai multe ori la Chișinău. V-ați încurcat în date”, a anunțat cetățeanul român.

Acesta a transmis un mesaj către prim-ministrul Pavel Filip, în care îi cere să fie respectat dreptul european la libera circulație și de apărare.

„Guvernul Pavel Filip, eu mă duc la vama Sculeni. Respectați dreptul meu european la libera circulație și de apărare. Dacă nu, nu sunteți pro-europeni și voi sunteți cei care stați în spatele acestui abuz. Merg la Sculeni și stau acolo. Să vedem ce ziceți, ce-mi veți face, mă țineți ca un câine la graniță?”, se arată în mesajul lui Simion.

După ce președintelui Platformei Unioniste Acțiunea 2012 i-a fost încălcat dreptul la libera circulație în 2015, când autoritățile de la Chișinău i-au impus interdicție din luna mai până în luna septembrie, situația se repetă și sub noua guvernare Filip.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...