Parlamentul European acuză Statul Islamic de genocid în Siria și Irak

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Gruparea teroristă Statul Islamic (SI) a comis „genocid” prin persecutarea minorităților religioase din Siria și Irak, se arată într-o rezoluție adoptată joi, la Strasbourg, de Parlamentul European, informează DPA.

„Este pentru prima dată când Parlamentul European a recunoscut un genocid în desfășurare”, a declarat europarlamentarul conservator Lars Adaktusson, inițiatorul rezoluției.

„Aceasta este o decizie care are drept scop să ajute la recâștigarea demnității milioanelor de victime ale crimelor barbare comise de Statul Islamic”, a adăugat el.

Gruparea jihadistă, cunoscută sub acronimul Daesh, a vizat în mod deliberat comunitățile creștină, yazidi, turkmenă, șiită, shabak, kaka’e, sabiană și sunnită, „care nu sunt de acord cu modul de interpretare al islamului de către SI”, a mai spus europarlamentarul suedez.

Jihadiștii radicali au provocat un val de revoltă la nivel internațional în 2014 când au atacat minoritatea yazidi din Irak, omorând și luând ostatici, inclusiv femei pentru a fi folosite ca sclave sexuale.

Parlamentul European a cerut comunității internaționale să ia „măsuri urgente” împotriva „uciderii în masă” a minorităților religioase de către Statul Islamic, afirmând că reprezintă „crime de război” și „crime împotriva umanității”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...