În cadrul Conferinţei donatorilor de la Londra, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat că ţările vecine Siriei furnizează un sprijin semnificativ prin găzduirea a 4,4 milioane de refugiaţi sirieni şi că celelalte state ar trebui să le susţină.

La rândul său, secretarul de stat american John Kerry a promis că SUA vor furniza un ajutor de 890 de milioane de dolari Siriei şi ţărilor vecine şi a precizat că examinează cu ministrul de externe rus Serghei Lavrov căile de facilitare a accesului convoaielor umanitare în zonele afectate din Siria.
Contribuţia americană este formată din ajutoare umanitare în valoare de 600 de milioane de dolari pentru Siria şi din ajutor pentru dezvoltare, de 290 milioane de dolari, pentru ţările vecine Iordania şi Liban.

Conferinţa de Londra, găzduită de Marea Britanie şi co-organizată împreună cu Germania, Norvegia, Kuweit şi ONU, are drept obiectiv strângerea a 9 miliarde de dolari pentru ajutorarea celor 13,5 milioane de locuitori rămaşi în Siria şi a celor 4,4 milioane de refugiaţi sirieni în ţările vecine.