Trimite e-mail | Printeaza
Social
03.02.2016

Guvernul propune modificarea şi completarea Codului Muncii al Republicii Moldova

Guvernul propune modificarea şi completarea Codului Muncii al Republicii Moldova

În cadrul şedinţei de astăzi, Cabinetul de miniştri a aprobat proiectul de lege ce vizează ajustarea legislaţiei naţionale la practica internaţională în domeniul raporturilor de muncă.
 
Prevederile propuse vizează completarea contractului colectiv de muncă cu cerinţe faţă de angajatori, care vor avea obligaţia ca orice modificare (completare) la contractul colectiv de muncă să fie adus la cunoştinţă angajaţilor în termen de cinci zile lucrătoare de la data operării.
 
La fel, se propune completarea Codului Muncii cu prevederi care obligă angajatorul de a informa salariaţii angajaţi pe o perioadă determinată despre posibilitatea accederii sale la funcţii permanente. Totodată, informaţia cu privire la disponibilitatea posturilor vacante trebuie făcută publică şi accesibilă fiecărui angajat din instituţie.
 
Decizia are drept scop ajustarea legislaţiei naţionale la directivele europene şi face parte din Planul naţional de acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană în perioada 2014-2016.
 
Noile amendamente vor intra în vigoare după aprobarea acestora de Parlamentul Republicii Moldova, informează un comunicat al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus